Unan maailmaa

Blogi, jossa kerron Belgianpaimenkoira Malinoisin elämästä

tiistai 21. helmikuuta 2012

Tiistai, 21. Helmikuuta 2012

Eilen olin niin pitkän päivän työharjoittelupaikassani, eläinhoitolassa, etten jaksanut illalla enää tätä blogiakaan päivittää. Matkoineen mun päivälle tuli mittaa lähes 14 tuntia! Onneks mulla oli siellä koirat mukana. Sai samalla Unakin totutella hoitolaympäristöön, onhan itsellänikin ajatuksena sellainen perustaa :) 
Alun tärinän ja tutinan jälkeen Una siellä nopeasti reipastuikin (aluksi siis vähän pelkäsi haukkuvia koiria) ja muutaman tunnin päästä nukkui jo tyytyväisenä peitosta tehdyllä pedillään.
Tein pennulle päiväruoan kanssa tottisharjoituksenkin siellä hoitolan käytävällä, eikä pentu kiinnittänyt mitään huomiota haukkuviin koiriin sitten enää. Alkaa myös pikkuhiljaa aktiivisuus lisääntymään kasvattajan neuvomaan suuntaan, eli edistystä tulee siinäkin asiassa.
Olen tässä miettinyt, että pikkuhiljaa voisin kai alkaa antamaan käskysanoja jo noihin perusasioihin, sillä malttaa monessa liikkeessä jo odottaa palkkaansakin, esim. maassa makaamisessa voin suoristautua jo ylös ja sitten palkata, sama sivulla istumisessa, mutta nyt on alkanut myös seisomisessa jo odottamaan paikallaan, en tosin siinä ole vielä suoristautunut. Asia kerrallaan :)
Tänä aamuna otimme etsintäharjoituksen. Laitoin pennun ruokakipan makuuhuoneessa olevan lipaston laatikkoon. Hain pennun keittiöstä, ohjasin makuuhuoneen ovelle, näytin kädellä suuntaa ja sanoin etsi. Hieman pyörittyään sai selkeästi vainun ja koitti ensin lipaston päälle, mutta muutamassa sekunnissa jo merkkasikin sitten alimman laatikon. Jäi siis seisomaan paikalleen kuono laatikon etureunassa kiinni, sitten katsoi mua. Kysyin onko siellä, niin nenä meni uudelleen laatikon etureunalle. Käskin istumaan ja avasin laatikon ja näin kakara sai aamuruokansa. :)
Tänään on onneksi vapaapäivä, saadaan hetken huili eilisen pitkän päivän jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti