Unan maailmaa

Blogi, jossa kerron Belgianpaimenkoira Malinoisin elämästä

maanantai 6. helmikuuta 2012

Maanantai, 6. Helmikuuta 2012

Eiliset harjoitukset menivät hyvin. Kaveri laittoi Unan ruoan (jonka olin jakanut neljään eri rasiaan) piiloihin kotiinsa ja Una sai sitten vapaasti etsiä piilot. Kauaa ei aikaa mennyt, kun kaikki jo löytyivätkin :)
Koirakoululla otettu leikkiharjoitus sujui aivan yhtä mallikkaasti. Leluna meillä oli Unalle ostettu narupallo. Leikin "kaava" meni seuraavanlaisesti: saalis-->taistelu-->Una voitti lelun & palautti sen mun syliin-->taistelu-->rauha (josta seurasi lelun pudotus suusta)-->saalis....jne. Olin todella tyytyväinen, Una palauttaa lelun hyvin mulle, hyppää suoraan syliin asti lelu suussa. Leikki jatkui keskeytyksettä, vaikka paikalle saapui kesken harjoituksemme koirakoulun oppilaita :) Hieno, hieno Una :)


Illalla kävikin sitten hieman ikävämmin. Pennulla oli kova leikkihepuli mun vanhemman koiran kanssa päällä. Kesken kaiken vanhempi koirani huomasi luunsa lattialla, ja Una tätä tavoittelemaan. Samantien vanhempi koira hälväisi Unaa. Huonoksi onneksi Una sai osuman naamaansa, kuonoon tuli pieni kulmahampaan jättämä reikä. Puhdistin reiän heti desinfioivalla aineella (kaadoin suoraan reikään) ja sitten pidin pumpulia, kunnes verentulo hyytyi. Ei sitä paljoa tullut muutenkaan.
Toivotaan, että pentu tästä oppi olemaan änkeämättä naamaansa ihan joka paikkaan...! Tänään haava on ollut jo ummessa, eikä alueella näy kuin vähän turvotusta. Täytyy tätä nyt seurata kuitenkin, ettei ala märkimään / tulehtumaan.
Tänään olemme harjoitelleet katsekontaktia ja "pyörimistä" :) eli vähän rauhallisempia harjoituksia välillä. Pentu on ollut täysin normaali ja leikkii vanhemman koirani kanssa kuin ei mitään olis sattunutkaan. Taisin itse pelästyä tapahtunutta enemmän. Vähältä piti, ettei vanhemmasta tullut lapasia!!! :)
Iltaruoka on vielä antamatta, ehkäpä piilottelen taas muutaman kipan asuntooni, niin saa pentu aktiviteettia... :)


Nyt, kun ne kovat pakkaset ovat hellittäneet, on pentu ulkona tutkinut kovasti hankia ja välillä kaivautunut lumen alle, kuin tonkien jotain hiiriä :) Hauska pikkuinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti